Türkiye’den Romanya’ya seyahat edeceklere önemle duyurulur

Bükreş Büyükelçiliği 18.12.2020

Türkiye’den Romanya’ya seyahat edeceklere önemle duyurulur:

Türkiye, 17 Aralık 2020 itibariyle Romanya Ulusal Acil Durumlar Komitesi (UADK) tarafından Covid-19 vaka sayısı Romanya'yı aşan ülkeler listesine (Sarı Liste) alınmıştır. Bu çerçevede, ülkemizden Romanya’ya seyahat edecek vatandaşlarımız ve Romanya vatandaşları için genel uygulama aşağıda sunulmaktadır:

a) Ülkemizden Romanya’ya sadece Romanya vatandaşlarının, Romanya veya AB'de oturum izni ve D tipi uzun süreli oturum vizesi hamili vatandaşlarımızın girişlerine izin verilmektedir. Halihazırda Romanya, turistik vize ile girişlere kapalıdır.

b) Ülkemizden Romanya’ya yapılan tüm seyahatlerde 72 saatten fazla kalacak kimseler için 14 gün ev karantinası uygulanacaktır.

c) 14 günlük karantina uygulaması, karantinanın sekizinci gününde Covid-19 testi yapılması ve herhangi bir semptomun gözlemlenmemesi durumunda ve karantinanın onuncu gününde test sonucunun negatif çıkması halinde sonlandırılabilecektir.

d) Ülkemizden Romanya'ya karantinasız seyahat istisnası, sadece diplomatlar, gemi ve havayolu personeli, Romanya'da eğitim alan öğrenci ve otobüs/kamyon/tır şoförlerine tanınmaktadır.

e) Romanya'da 72 saatten az kalması öngörülen kimseler ise Romanya'ya girmeden en az 48 saat önce yapılan PCR testinin negatif sonucunu paylaşmaları halinde karantina zorunluluğundan muaf tutulabileceklerdir.

f) Bununla birlikte hükümet tarafından ahiren alınan bir kararla (4 Aralık), 90 gün içerisinde Covid-19 olup iyileşmiş olan ve sözkonusu durumunu tıbbi belgelerle kanıtlayabilen kimseler, son 14 gün içerisinde kendilerine Covid-19 teşhisi konmamış olması şartıyla, karantinadan muaf tutulabileceklerdir.

g) Transit geçişlerde transit geçiş yapılacağının kanıtlanması halinde (Bilet, Yabancı ülke oturum kartı vs.) Covid-19 testi olmadan geçiş yapılabileceklerdir.

“Directia de Sanatate Publica” adlı kurumdan söz konusu karantina uygulamasına ilişkin ayrıntılı bilgi almanız mümkündür.

Directia de Sanatate Publica

Call Center 021.9462

https://dspb.ro/

Bilginizi saygıyla rica ederiz.